الکل نخوريد تا رواني نشويد!


عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: اثر مواد مخدر و مشروبات الکلي بر مغز، خود را با مشکلات رفتاري و اختلالات رواني نشان مي‌دهد.


الکل نخوريد تا رواني نشويد!





گروه سلامت خبرگزاري فارس: مشکلات و بيماري‌هايي که از طريق مصرف الکل به بدن وارد مي‌شود را بسيار دشوار و سخت مي‌توان درمان کرد؛ چراکه الکل در طول زمان آسيب‌هايي را به صورت نهان بر اعضاي دروني بدن وارد مي‌کند و زماني بيماري‌ها آشکار مي‌شوند که تخريب به صورت کلي آن عضو را از کار انداخته است.


مصرف بلند مدت الکل مي‌تواند بر نيمکره‌هاي مغز آسيب جدي وارد کند؛ به صورتي که حافظه را تقريبا نابود مي‌کند. يادآوري و به خاطر آوردن مسائل حتي در حد يک خواب کوتاه براي فرد الکلي تقريبا غير ممکن مي‌شود.


اعتياد و يا وابستگي به الکل براي افراد مختلف، متفاوت است اما به طور کلي در صورتي که الکل مصرف شود توانايي‌هاي جسمي و البته روحي کاهش يافته و روابط اجتماعي دچار اختلالاتي مي‌شود.


کبد در مرور زمان با مصرف الکل آسيب پيدا کرده و بعيد نيست که مصرف طولاني مدت منجر به برداشت اين عضو شود. ناباروري از مسائلي است که افراد الکلي را حتما درگير خود خواهد کرد.


مادامي که الکل مصرف مي‌شود جذب ويتامين‌ها و مواد معدني که از تغذيه وارد بدن مي‌شود تقريبا به صفر مي‌رسد و بدن هيچ گونه ويتاميني را جذب نخواهد کرد.


 



مصرف الکل مي‌تواند مشکلاتي مربوط به اعصاب ايجاد کند که آسيب‌هايي به سيستم عصب مرکزي وارد خواهد شد؛ مشکلاتي همچون بي حسي و يا گزگز کردن دست و پا که از اعصاب اين اعضا ناشي مي‌شود. ابتلا به سرطان به خصوص سرطان در مصرف کنندگان الکل بالا مي‌رود.


جمال شمس، متخصص روانپزشکي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با اشاره به اينکه گاهي شنيده مي‌شود که مصرف الکل يا مواد مخدر، به صورت تفنني، آسيبي به بدن نمي‌رساند، توضيح داد: خيلي از افراد با استناد به همين کليشه‌، اقدام به مصرف مواد مي‌کنند، اما اثر مواد مخدر و مشروبات الکلي بر مغز و سيستم عصبي، امري ثابت شده است و تحقيقات زيادي در اين زمينه صورت گرفته که حتي يک بار مصرف تاثير منفي مادام العمر بر مغز خواهند شد.


مصرف مشروبات الکلي براي يک بار هم آثار مخرب زيادي روي دستگاه عصبي و مغز مي‌گذارد


به گفته عضو هيأت علمي دانشگاه حتي مصرف مشروبات الکلي براي يک بار هم آثار مخرب زيادي روي دستگاه عصبي و مغز مي‌گذارد؛ چون مصرف مواد مخدر و الکل، باعث توليد دوپامين بيشتر در مغز مي‌شود، به همين دليل فرد احساس شادي و سرخوشي زيادي مي‌کند؛ البته اين احساس موقتي بوده و خيلي زود از بين مي‌رود.


وي با بيان اينکه يک دسته ازمواد سايکواکتيو و يا موادي که بر سيستم روان اثرات مخرب دارند و ايجاد وابستگي مي‌کنند، الکل‌ها هستند خاطرنشان کرد: زماني که فردي اين مواد را مصرف مي‌کند فعاليت مغز کاهش مي‌يابد.


روانپزشک دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي درباره استفاده از اسانس‌هاي الکلي در مشروبات دست‌ساز هشدار داد و گفت: توليدکنندگان الکل دست‌ساز و غيرمجاز آنچنان حرفه‌اي تقلب مي‌کنند که کمتر کسي متوجه جعلي بودن بسته‌ها، شيشه‌ها و قوطي‌ها مي‌شود، استفاده از اين مواد بسيار پرخطر و عوارض آن از الکل معمولي به مراتب بيشتر است.


عضو هيأت علمي دانشگاه با اشاره به اينکه الکل‌ها در انواع مختلف توليد و عرضه مي‌شوند افزود: الکل خوراکي در واقع همان الکل اتيليک است که به شکل‌هاي مختلف مورد سو‌ء مصرف قرار مي‌گيرد.


وي افزود: اتيل الکل يا همان اتانول (الکل غلات) است، اين الکل از تخمير انواع قندها، مخمرها و نشاسته‌ها توليد مي‌شود، اتيل الکل در صنعت پزشکي و طب بسيار کاربرد دارد و در ساخت انواع داروها کاربرد دارد، اين الکل در نوشيدني‌هاي الکلي همچون شراب، ويسکي ، آبجو و . نيز وجود دارد.


متخصص روانپزشکي دانشگاه گفت: با توجه به اينکه الکل‌ها و مشروبات الکلي چگونه و با چه روشي توليد مي‌شوند اسم‌ها و اثرات مختلف دارند.



به گفته اين استاد دانشگاه در واقع اتانول اثرات مضر زيادي بر بدن دارد و به مرور زمان به گلو و اندام‌هايي مانند کبد، کليه و مغز آسيب مي‌رساند، اتانول با اختلال در هماهنگي بر سيستم عصبي مرکزي تاثير مي‌گذارد و سوء مصرف الکل با نوشيدن زياد مي‌تواند منجر به مشکلات متعدد و اعتياد به آن شود.


شمس افزود: خواب‌آلودگي، کندي واکنش و مختل شدن تمرکز از جمله عوارض مصرف الکل است.


وي با بيان اينکه احساس سرخوشي که بر اثر استفاده از الکل ايجاد مي‌شود موجب تمايل بيشترمصرف کنندگان به اين ماده مي‌شود، خاطرنشان کرد: به تدريج مصرف الکل در بسياري از افراد به جايي مي‌رسد که مصرف آن غيرقابل کنترل شده و فرد به اين ماده وابستگي پيدا مي‌کند.


متخصص روانپزشکي دانشگاه نسبت به عوارض مصرف الکل هشدار داد و افزود: مصرف الکل برمغز، کبد، معده، قلب و تمام قسمت‌هاي بدن اثر مخرب دارد.



خواب‌آلودگي، کندي واکنش و مختل شدن تمرکز از جمله عوارض مصرف الکل است



 


وي عنوان کرد: مصرف الکل در بدن مواد سمي توليد مي‌کند که بر عضلات هم اثر مخرب دارد.


به گفته شمس کساني که به مدت طولاني و مداوم از الکل استفاده مي‌کنند، بدنشان توانايي جذب برخي ويتامين‌ها و املاح را از دست مي‌دهد و در نهايت دچار سوء تغذيه مي‌شوند و اين مسئله به ساير مشکلات عضلاني، قلبي و‌کبدي دامن مي‌زند.


وي توضيح داد: آثار مصرف الکل با سرخوشي شروع مي‌شود و در ادامه فرد تعادل و تمرکز خود را از دست مي‌دهد، افرادي که حجم بيشتري از الکل را استفاده مي‌کنند با عوارضي مثل فراموشي مواجه مي‌شوند؛ به طور مثال اتفاقاتي که در اطرافشان رخ مي‌دهد در حافظشان ثبت نمي‌شود و کارهايي را انجام مي‌دهند که شايد برايشان قابل باور نيست.



عضو هيأت علمي دانشگاه با بيان اينکه مصرف الکل در افراد مهارگسيختگي ايجاد مي‌کند، ادامه داد: افرادي که الکل مصرف مي‌کنند رفتارهاي عجيبي از خود نشان مي‌دهند و هيچ مهاري بر واکنش‌ها و رفتار خود ندارند.


شمس با بيان اينکه الکل‌هاي دست‌سازي که به صورت غيرمجاز توليد مي‌شود، به مراتب عوارض بيشتري بر بدن دارند، خاطرنشان کرد: هر چند در شرايط استاندارد هم مصرف الکل عوارض بسيار زيادي دارد ولي نکته اينجاست که الکل‌هايي که در ايران توليد مي‌شود؛ چون با روش‌هاي استاندارد توليد نمي‌شوند و به عبارتي دست‌ساز هستند بسيار خطرناک‌ترند.


وي اضافه کرد:گاهي افراد سودجو، الکل‌هاي غيراتيليک را به دست مصرف کنندگان اين مواد مي‌رسانند و متاسفانه اخباري که هر از چندگاهي درباره آسيب‌هاي جسمي، از دست دادن بينايي و يا مرگ بر اثر مصرف الکل به گوش مي‌رسد ناشي از همين مواد است.


اين روانپزشک دانشگاه هشدار داد: مصرف الکل‌هاي غيراتيليک، حتي اگر به قيمت جان فرد مصرف کننده هم تمام نشود، عوارض جسمي مادام‌العمري را در بدن او به جاي مي‌گذارد.


 شمس يادآوري کرد: مصرف مشروبات الکلي صرف نظر از کشور سازنده و اينکه از چه ماده‌اي توليد شده به خودي خود براي بدن مضر است ولي در کشور ما به دليل وجود ناخالصي‌ها و عدم نظارت اين عارضه‌ها بسيار بيشتر و تهديد جدي براي سلامت است.


وي درباره استفاده اسانس‌هاي الکلي در مشروبات دست‌ساز هشدار داد و گفت: توليدکنندگان الکل دست‌ساز و غيرمجاز آنچنان حرفه‌اي تقلب مي‌کنند که کمتر کسي متوجه جعلي بودن بسته‌ها، شيشه‌ها و قوطي‌ها مي‌شود، اين افراد گاها اسانس مشروبات الکلي را با الکل اتيليک مخلوط در شيشه‌هايي مارک مي‌زنند و پلمب مي کنند، استفاده از اين مواد بسيار پرخطر و عوارض بسيار زيادي را متوجه فرد مي‌کند.


عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي با بيان اينکه مصرف مداوم نوشيدني‌هاي الکلي مانند مواد مخدر، اعتياد به همراه مي‌آورد، تاکيد کرد: ترک الکل به طور بالقوه مي‌تواند براي افرادي که از نظر جسمي به آن وابسته هستند کشنده باشد، اين افراد بايد تحت نظر پزشک نسبت به ترک اين ماده مخدر اقدام کنند.



تنها چيزي حدود 10 درصد از مشروبات الکي مورد استفاده از طريق تعريق، تنفس و ادرار از بدن خارج مي‌شود 


وي در پاسخ به اين سوال که ماندگاري الکل در خون چقدر است؟، گفت: تنها چيزي حدود 10 درصد از مشروبات الکي مورد استفاده از طريق تعريق، تنفس و ادرار از بدن خارج مي‌شود و مابقي به عوامل متعددي مثل نوع مشروبات الکلي و درصد آن، جنسيت، سن، شاخص توده بدني، مصرف برخي داروها وابسته است.


عضو هيأت علمي دانشگاه با بيان اينکه مسموميت الکلي عموما با علامت‌هايي همراه است، خاطرنشان کرد: مسموميت با الکل با نشانه‌هايي مثل سرد شدن و کاهش دماي بدن، سردرد و استفراغ مکرر، پريشاني و ايجاد حالت تشنج، رنگ پريدگي، بيهوشي طولاني مدت و نداشتن توانايي حرکتي و تنفس کمتر از هشت بار در دقيقه و بسيار نامنظم همراه است.


استفراغ کردن يکي از رايج‌ترين اثرات مشروبات الکلي به شمار مي‌رود 


شمس با بيان اينکه در ميان اين علائم، استفراغ کردن يکي از رايج‌ترين اثرات مشروبات الکلي به شمار مي‌رود و نبايد جلوي آن را گرفت، تاکيد کرد: اگر فردي بعد از نوشيدن مشروبات الکلي با واکنش بدن به شکل استفراغ روبه‌رو شد، بايد اجازه دهد اين فرآيند به‌صورت طبيعي پيش رود و با جلوگيري از آن، شرايط را براي بروز مشکلات جدي‌تر فراهم نکند.


اين روانپزشک خاطرنشان کرد: البته بعد از استفراغ کردن ناشي از نوشيدن مشروب زياد، بايد به يک سري نکات توجه ويژه‌اي داشت، اصلا دوباره به سراغ مصرف نوشيدني‌هاي الکلي نرفت و بايد و اجازه داد معده کمي استراحت کند، فرد بايد به خوبي استراحت کرده و حتي‌الامکان حدود چهار تا پنج ساعت بخوابد، مايعات فراوان را آهسته آهسته بنوشدتا بتواند کم‌آبي بدن را به خاطر استفراغ کردن جبران کند.


وي ابراز کرد: اگر در ناحيه شکم احساس درد کردد، از مسکن‌هايي همچون ايبوبروفن استفاده و از خوردن استامينوفن خودداري کند و در صورت تشديد علامت‌ها به پزشک و يا مراکز درماني مراجعه کند.


شاهين شادنيا،رئيس بخش مسمومين بيمارستان لقمان حکيم درباره افزايش موارد مسموميت با الکل‌هاي سمي، اظهار کرد: اغلب موارد، مسموميت‌هايي هستند که به بهانه تفريح، اقدام به مصرف مشروبات دست ساز و سمي کرده‌اند.


الکل‌هاي وارداتي خطرناک هستند


وي با بيان اينکه در کشور ما توليد و واردات مشروبات الکلي ممنوع است، افزود الکل‌هايي که به صورت دست‌ساز توليد و يا قاچاق وارد کشور مي‌شوند زمينه‌ساز بروز مسموميت‌هاي خطرناک مي‌شوند.


وي گفت: ماده اصلي در مشروبات الکلي "اتانول" است که در مقدار و مصرف مشخص معمولا باعث بروز مسموميت‌هاي جدي در افراد نمي‌شوند.


شادنيا با تاکيد بر اين که مصرف الکل‌ اتيليک يا اتانول در اغلب موارد سميت جدي و خطر مرگ و مير براي افراد ندارد، اضافه کرد: صرفا مصرف بيش از حد اين مشروبات الکلي مي‌تواند خطرناک باشد.


وي با بيان اين موضوع که مشروبات الکلي که به صورت قاچاق وارد کشور و يا به صورت غيرمجاز تهيه مي‌شوند خطرات جدي براي مصرف کننده به همراه دارند، ادامه داد: معمولا افراد سودجو در مراحل ساخت اين مواد از الکل‌هاي حاوي متانول و يا ساير الکل‌هاي سمي استفاده مي‌کنند و همين موضوع زمينه‌ساز بروز مسموميت شده است.


اين استاد سم شناسي با بيان اينکه به طور کلي مصرف بيشتر از حد مشروبات الکلي حاوي اتانول (الکل اتيليک) با نشانه‌هايي همراه است، گفت: اختلال تعادل، ناهماهنگي بين فعاليت‌هاي عضلاني و مغزي، پرخاشگري، خواب آلودگي و يا افت قندخون از نشانه‌هاي مصرف اين مشروبات الکلي است.



نشانه‌هايي مثل برفکي شدن ديد و يا مگس پران و متاسفانه در شرايط وخيم تر شدن مسموميت، کوري مطلق از مهمترين عارضه‌هاي مصرف مشروبات الکلي سمي و دست ساز حاوي متانول است



 


وي با تاکيد بر اينکه به دنبال مصرف مشروبات الکلي حاوي اتانول و به محض بالا رفتن سطح آن در خون، علايم مسموميت سريع ايجاد مي‌شود، گفت: در مورد الکل‌هاي سمي و غير استاندارد مشکل اينجاست که اين مواد سمي در فاز اوليه بعد از مصرف نشانه يا علامت خاصي ندارند و وقتي اين مواد سمي وارد بدن مي‌شوند، شروع به متابوليزه شدن مي‌کنند و سپس باعث بروز علايم مسموميت مي‌شوند.


زمان مسموم شدن با الکل


وي با بيان اين که ايجاد علايم مسموميت با متانول زمانبر است، هشدار داد: عمده بيماران بين 12 ساعت و يا حتي در مواردي تا 72 ساعت بعد از مصرف اين الکل‌هاي سمي دچار نشانه‌هاي مسموميت مي‌شوند.



اين استاد سم شناسي با اشاره به اينکه مصرف مشروبات الکلي سمي با درجاتي از اختلال بينايي همراه است، عنوان کرد: افراد به دنبال مصرف اينگونه از مشروبات، معمولا بعد از چند ساعت به يکباره دچار تاري و يا سياهي ديد مي‌شوند. نشانه‌هايي مثل برفکي شدن ديد و يا مگس پران و متاسفانه در شرايط وخيم تر شدن مسموميت، کوري مطلق از مهمترين عارضه‌هاي مصرف مشروبات الکلي سمي و دست ساز حاوي متانول است.


وي با بيان اينکه مراجعه سريع به مراکز درماني به دنبال مسموميت با مشروبات الکلي ضرورت دارد، تاکيد کرد: بسياري از افراد با فرض اين که با گذشت زمان نشانه‌هاي مسموميت کمتر مي‌شود در همان ساعات اوليه به مراکز پزشکي مراجعه نمي‌کنند، اين کار مي‌تواند باخطرات جدي همراه باشدکه آسيب‌هاي چشمي، کوري، کاهش سطح هوشياري و حتي مرگ از جمله آن است.


شادنيا با يادآوري اينکه نشانه‌هاي مسموميت با الکل‌هاي سمي با تاخير بروز مي‌کند، هشدار داد: نکته مهم درباره الکل‌هاي سمي اين است که هر فردي که از اين مشروبات استفاده کند، دچار مسموميت مي‌شود. بنابراين ميزان مصرف عامل تعيين کننده در بروز نشانه‌ها و آسيب نيست، مصرف اين الکل‌هاي سمي در هر اندازه‌اي خطرناک است.


پايان پيام/


الکل نخوريد تا رواني نشويد! عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشکي شهي

?? درس تکان دهنده از تاريخ ?? شريح قاضي که بود؟ امام خامنه اي:

مصرف ,الکل ,الکلي ,مشروبات ,اينکه ,مواد ,مشروبات الکلي ,مصرف الکل ,بيان اينکه ,مصرف مشروبات ,هيأت علمي ,مصرف مشروبات الکلي ,متخصص روانپزشکي دانشگاه ,رايج‌ترين اثرات مشروبات ,اثرات مشروبات الکلي
مشخصات
آخرین جستجو ها